Intel maakt gigantische winst in 2013

De Amerikaanse chipsfabrikant Intel heeft de jaarcijfers van 2013 bekend gemaakt. Intel maakte vorig jaar een winst van € 7 miljard. De vooruitzichten voor 2014 zijn wel wat minder goed voor het bedrijf. De wereldwijde PC-markt daalt dit jaar en dat moet Intel compenseren door het openbreken van nieuwe markten. Intel richt haar pijlen om het leveren van processor voor smartphones en tablets.

Hieronder het volledige persbericht van Intel.

Intel heeft in 2013 een jaaromzet behaald van $52,7 miljard, bij een operationele winst van $12,3 miljard en een nettowinst van $9,6 miljard. De winst per aandeel was $1,89. Het bedrijf wist ongeveer $20,9 miljard in contanten te genereren uit bedrijfsoperaties, keerde $4,5 miljard uit in dividenden en kocht 94 miljoen aandelen terug, ter waarde van $2,1 miljard.

Over het vierde kwartaal van 2013 meldt Intel een omzet van $13,8 miljard, bij een operationele winst van $3,5 miljard en een nettowinst van $2,6 miljard. De winst per aandeel was $0,51. In het laatste kwartaal van 2013 werd ongeveer $6,2 miljard in contanten gegenereerd uit bedrijfsoperaties. Er werd $1,1 miljard aan dividenden uitgekeerd en er werden 22 miljoen aandelen teruggekocht, ter waarde van $528 miljoen.

“Het vierde kwartaal was een solide kwartaal, waarin we de tekenen zagen van een herstel van het PC-segment en financiële groei ten opzichte van een jaar eerder”, zegt Intel CEO Brian Krzanich. “We hebben een solide fundament voor ons bedrijf gebouwd, doordat we innovaties sneller naar de markt brengen op een brede verscheidenheid aan computerplatforms. Zo hebben we tijdens CES bijvoorbeeld diverse apparaten gepresenteerd die zes maanden geleden nog niet op de planning stonden.”
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel