Ingram Micro Mobility gaat de telefoons van BLU Products verkopen

Ingram Micro Mobility, onderdeel van Ingram Micro, maakt bekend dat het met onmiddellijke ingang de mobiele telefoons en tablets van de Amerikaanse fabrikant BLU Products gaat distribueren. Voorlopig alleen nog in Amerika en Canada. Opmerkelijk is dat BLU en Ingram zich gaan richten op de verkoop van vooral simlock-vrije telefoons. In Noord-Amerika wordt de markt nog helemaal door de netwerken gedomineerd.

BLU heeft een breed portfolio en is recent begonnen met de verkoop van Windows Phone toestellen. Vandaag heeft het ook een nieuwe tablet geïntroduceerd. De BLU Studio 7.0 heeft een 7” scherm met een resolutie van 1.024 * 600, dual-core 1,3 GHz processor met 1 GB werkgeheugen, 8 GB interne opslag en een 5 MP en 2 MP camera. Met Android 4.4 KitKat te koop in de US voor US$ 150 (€ 120).

Ingram en BLU gaan zich voorlopig vooral richten op de kleinere dealers, MVNOs, Amazon en de grote retailers. Dit is precies de markt waar het in problemen verkerende RadioShack haar positie wilde gaan versterken. Het is nog niet bekend of BLU ook naar Europa komt met haar producten. Gezien de sterke dollar is dat wellicht even in de ijskast gezet.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel