Huawei nieuwe shirtsponsor van Ajax

Telebeeld was één van de eerste die met het bericht naar buiten kwam, dat het Chinese telecombedrijf Huawei in gesprek is met Ajax om shirtsponsor voor het nieuwe seizoen te worden. De huidige sponsor van Ajax, de verzekeraar Aegon, heeft eerder al aangekondigd dat het stopt met hun sponsoring.

Vandaag melden verschillende media, onder andere de NOS, dat de marketingdirecteur van Ajax,  Edwin van der Sar, niet meer ontkent dat er serieuze gesprekken gehouden worden tussen Ajax en Huawei over een mogelijke sponsor-deal. Huawei is al shirtsponsor van Borussia Dortmund dat uitkomt in de Bundesliga in Duitsland.

Huawei timmert hard aan de weg in ons land en zijn hard op weg om na Samsung en Apple, de derde grootste mobiele telefoonfabrikant in ons land te worden. Hun entry-level toestellen zijn vooral populair in het prepay-segment. De Kijkshop is onder de retailers de belangrijkste partner van Huawei maar ook BCC doet het steeds beter met dit merk maar is nog net iets kleiner. Tot een jaar geleden had het bedrijf geen geld voor marketing maar dat is nu compleet veranderd. De Chinezen hebben grote plannen en zullen niet rusten totdat zij hierin geslaagd zijn om deze te verwezenlijken. Voorlopig dus eerst maar sponsor van Ajax worden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel