HTC verwacht dit kwartaal weer winst te gaan maken

HTC denkt dat het dit kwartaal de omzet in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014 gaat verdubbelen. Bijzonder goed nieuws voor de Taiwanese fabrikant maar het is nogal altijd wel 8% minder dan de omzet van een jaar geleden. HTC hoopt een omzet van € 1,59 miljard te bereiken.

De goede verkopen van de nieuwe One (M8) is de belangrijkste reden van de verwachte groei, volgens HTC. De komende tijd komt HTC met meer nieuwe smartphones vooral voor het populaire midden segment.  Het bedrijf moet wel oppassen niet in een oude val te trappen. In het verleden bracht het bedrijf teveel en te snel nieuwe toestellen uit. HTC heeft veel last van de oude merken Apple en Samsung en van de nieuwe smartphone-fabrikanten uit China.

Ook denkt HTC dit kwartaal weer winst te gaan maken. De afgelopen drie kwartalen draaide het bedrijf met een groot nettoverlies. In april groeide HTCs omzet al met 13% in vergelijking met maart. Dit is de grootste stijging sinds oktober 2011. Beleggers zijn in ieder geval positief want het aandeel staat nu 3,08% hoger.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel