HTC ambitieus in 2014

HTC heeft bijzonder ambitieuze plannen voor 2014. De Taiwanese fabrikant wil dit jaar in Europa een marktaandeel krijgen van minimaal twee cijfers, aldus HTC's EMEA president Philip Blair in een interview met een Britse website. HTC wil zelf wel realistisch blijven en daarom zijn ze volgens Peter Frølund, VP UK, Scandinavië en Channel partners, al erg tevreden met een aandeel van net boven de 10%.

In het verleden werd Nederland altijd geroemd door HTC als een bijzonder goede markt. Maar dit keer niet. Nee, het bedrijf noemt als voorbeeld Oekraïne waar zij ruim 16% van de telefoonmarkt in handen hebben. Ook in Duitsland schijnt HTC het relatief goed te doen.

Eerder werd al bekend dat HTC zich meer wil gaan richten op kwalitatief goede entry-level smartphones. Volgens Frølund wil de fabrikant het succes van de HTC Desire als voorbeeld gebruiken en minder afhankelijk te worden van het succes van de HTC One, wat natuurlijk een relatief dure telefoon is.

Het is veelzeggend dat HTC niet Nederland maar Oekraïne als leidende natie ziet. De glans is er in ons land een beetje af. HTC heeft jarenlang altijd om de derde plek gestreden - Samsung en Apple - en lijkt nu definitief voorbij te zijn gestreefd door bijvoorbeeld Huawei. Wellicht met wat extra steun van hun Europese organisatie kunnen zij de weg omhoog weer inslaan.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel