Hoeveel iPhones heeft Apple in het laatste kwartaal van 2014 nu werkelijke verkocht?

Analisten in Amerika vewachten dat Apple in het laatste kwartaal van 2014 66 miljoen (het gemiddelde van alle analisten samen) iPhones verkocht heeft. Dit betekent dat in het vierde kwartaal van 2014 de meeste iPhones ooit verkocht zijn. Een absoluut record. Het vorige record was van het vierde kwartaal in 2013 toen er ruim 50 miljoen iPhones over de toonbank gingen. Als de 66 miljoen klopt dan is dit een groei van 30% in vergelijking met een jaar eerder.

iPhone sales expectations

Maar er zijn analisten die denken dat Apple veel meer toestellen heeft verkocht. Ming Chi Kuo van KGI Securities bijvoorbeeld. Hij denkt dat Apple in het laatste kwartaal 73 miljoen iPhones heeft verkocht: 42 miloen iPhone 6, 16 miljoen iPhones 6 Plus en 15 miljoen een mix van de overige iPhones. Als dat klopt dan heeft Apple alleen al voor US$ 44 miljard (€ 39,3 miljard) aan iPhones in dit kwartaal verkocht. Ter vergelijking: de totale omzet van Google in het vierde kwartaal komt uit op rond de US$ 15 miljard (€ 13,4 miljard).

Komende dinsdag 27 januari 2015 komt Apple met haar kwartaalcijfers. En dan zullen wij ook pas echt weten hoeveel iPhones Apple werkelijk verkocht heeft.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel