Google wordt strenger en scherpt regels aan

Google wordt nog strenger met hun richtlijnen voor het licenseren van Google Android en dan vooral natuurlijk van Google Mobile Services. Dit zijn de Google’s eigen applicaties zoals Gmail, Maps en geeft fabrikanten de mogelijkheid om Google Play te installeren.

De software gigant eist nu dat er minimaal 20 Google apps prominent op de smartphone of tablet worden geïnstalleerd  op het home screen en in een speciale specifieke Google map op het apparaat. Natuurlijk moet de default zoekmachine Google Search zijn.

Eigen schillen om Android heen, zoals Samsung Touchwiz en HTC Sense, mogen nog wel maar alleen in een afgeslankte vorm. Google wil graag  dat alle Android-gebruikers een ‘uniforme’ ervaring krijgen bij het gebruik van een Android smartphone. Op korte termijn brengt Google een nieuwe Android, codenaam L, versie uit.

Eigenlijk wil Google natuurlijk dat nog meer consumenten hun software gaan gebruiken. Volgens Google Search genereert veel geld. En daar is het Google uiteindelijk om te doen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel