Google boekt € 4,2 miljard nettowinst in vierde kwartaal

Google heeft in het laatste kwartaal van 2014 41% meer winst geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst is uitgekomen op  US$ 4,8 miljard dollar (€ 4,2 miljard) Hoewel de concurrentie op vooral de mobiele zoekmachinemarkt groot is en Google hier steeds meer last van krijgt, wist het bedrijf toch ook de omzet flink te laten groeien. Met een stijging van 15% kwam de omzet uit op US$ 18,1 miljard (€ 16,01 miljard). 

Wel was de omzet iets lager dan analisten hadden verwacht. Ook is Wall Street minder tevreden over de aanhoudende daling van het gemiddelde bedrag dat Google ontvangt als een advertentie wordt aangeklikt. Het gemiddelde bedrag per klik ging in het vierde kwartaal met 3% omlaag. Wel werd er 14% meer op advertenties, die getoond worden naast het zoekresultaat, geklikt.  

Tech_COTD new (1) (1) (3)

Eind vorig jaar steeg Google’s omzet eigen sites en de Google Search met 18% om uit te komen op US$ 12,4 miljard (€ 11 miljard). Dit is 69 percent van de totale omzet. Google ondervindt vooral concurrentie van Facebook op de markt voor advertenties op smartphones en tablets. Het wereldwijde marktaandeel daalde van 47% in 2013 naar 41% in 2014.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel