Verzekeren loont

De gemiddelde mobiele telefoon gaat slechts 15 maanden mee, zo blijkt uit onderzoek van de Engelse verzekeraar Assurant. Dit terwijl de gemiddelde contractsduur van een telefoon 18 maanden is. Wel betalen, maar geen telefoon, dat is balen. Niet voor niets dat deze verzekeraar, met 'Protect Your Bubble' als merknaam, in hetzelfde onderzoek meteen het nut van het verzekeren van mobiele telefoon propageert.

3,3 miljoen Britten kopen een nieuw toestel binnen hun contractsperiode. Vaak, volgens het onderzoek bij 33% van de ondervraagden, omdat hun telefoon total loss is verklaard, nadat zij het apparaat hebben laten vallen.  Bij 14,3% is hun smartphone gestolen of gewoon kwijt geraakt en bij 16,6% kan het toestel worden weggegooid door vochtschade.

Bij kinderen onder 16 jaar, is het nog dramatischer. De gemiddelde levensduur van een mobiele telefoon is in deze categorie slechts 11 maanden. Bij hen gaat het toestel in bijna 40% van de gevallen kapot en bij ruim 25% wordt hun telefoon gestolen.

In de meeste gevallen koopt men een nieuw toestel. Bij 25% van de ondervraagden is dit wel een goedkopere telefoon en 13% krijgt een afdankertje van een familielid. Slechts 12% koopt eenzelfde toestel.

Als de cijfers ook voor ons land kloppen - en waarom niet - dan is dit onderzoek inderdaad een duidelijke pleitbezorger voor het verzekeren van een mobiele telefoon.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel