Blancco voor

De Britse mobiele telefoon recycler Regenersis heeft voor € 60 miljoen Blancco overgenomen. Dit Finse Bedrijf levert software om gecertificeerd computers en mobiele telefoons volledig te ‘wipen’. Dit wissen is belangrijk omdat veel bedrijven en consumenten bij het inruilen van hun oude apparaat er zeker van willen zijn dat alle data van hun toestel verwijderd is.

Recent zijn er verschillende incidenten geweest met oude gegevens. Zo is er in Nigeria niet lang geleden een bende opgerold die data van ingeruilde Britse telefoons haalde en daarna deze gegevens gebruikte voor chantage. Bovendien wordt er vanaf april 2015 Europa strengere wetgeving ingevoerd om het verantwoordelijk omgaan met gevoelige gegevens af te dwingen. Doen bedrijven dit niet dan kunnen zij een boete krijgen die kan oplopen tot maximaal 5% van hun omzet.

Blancco heeft het de laatste tijd goed gedaan. Hun omzet is met ruim 25% jaarlijks gegroeid en in 2013 uitgekomen op € 15 miljoen. Ook Regenersis timmert hard aan de weg en heeft recent contracten afgesloten met Samsung, HTC, Nokia, LG en Telefónica. Regenersis betaalt wel een premium voor Blancco. Het schijnt dat de Britten maar liefst 14 keer de jaarwinst hebben moeten neer tellen om de deal af te ronden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel