Blackphone komt met update van hun PrivatOS


Blackphone heeft de aanstaande lancering aangekondigd van zijn tot nu belangrijkste update van het op maat gemaakte besturingssysteem PrivatOS. Deze nieuwe release van PrivatOS, die aan het begin van 2015 kan worden gedownload, is voorzien van van 'Spaces'. Met deze unieke functie beschikken gebruikers over afzonderlijke ruimtes voor apps, gegevens en accounts, allemaal op hetzelfde apparaat.

Op de meeste smartphones betekent het gescheiden houden van werk en privé vaak dat dit ten koste gaat van privacy of gebruiksgemak: de werkapps en -info zijn op dezelfde plek te vinden als persoonlijke games en apps voor sociale media, of gebruikers kunnen twee toestellen gebruiken om privacy en een afgescheiden gebruikservaring te garanderen. Met Spaces wordt het werk gescheiden gehouden van privéactiviteiten en worden activiteiten voor alleen ouders gescheiden gehouden van die voor kinderen: alle scheidingen die gebruikers maar kunnen bedenken, behoren nu op compromisloze wijze tot de mogelijkheden.

Er wordt standaard een 'Silent Space' gemaakt. Deze bevat de 'Silent Suite' met apps voor versleuteld communiceren, de App Store van Blackphone en een bundel vooraf geladen privacyapps. Dit is het beginpunt voor het creëren van aanvullende Spaces die aansluiten op uw wensen, waarbij u overal veilig wordt gehouden door het Blackphone Security Center en PrivatOS.

De bijbehorende lancering van de Blackphone App Store (de eerste in de wereld met alleen toepassingen waarbij de nadruk ligt op privacy), versterkt de positie van Blackphone als een wereldwijde leider op het gebied van privacy en beveiliging.

De App Store van Blackstone, die vanaf januari 2015 toegankelijk is, heeft apps die speciaal door Blackphone zijn geselecteerd als de apps met de best mogelijke beveiligings- en privacyvoorzieningen op de markt. Verscheidene vooraf geladen apps zijn in de update voor PrivatOS van begin 2015 meteen verkrijgbaar.

Toby Weir-Jones, CEO, Blackphone, had het volgende te zeggen over de lancering:

"Het toevoegen van Spaces en de App Store van Blackphone is de belangrijkste update voor PrivatOS sinds het besturingssysteem bestaat. Dit is een echte baanbrekende innovatie voor het merk, waarmee we opnieuw laten zien hoe belangrijk wij het vinden dat gebruikers zelf de mate van privacy kunnen bepalen. We zijn erg trots op het ontwikkelen van Silent Space, samen met Graphite Software, een bedrijf dat onze kernwaarden van privacy en beveiliging deelt."

In een reactie op de samenwerking met Blackphone, had Alec Main, CEO van Graphite Software, het volgende te zeggen: "Blackphone is het enige apparaat dat van privacy een prioriteit maakt. Door de Secure Spaces van Graphite te combineren met Blackphone's PrivatOS kunnen consumenten profiteren van veelzijdige apps en de voordelen van een zakelijk toestel, terwijl ze tegelijkertijd controle houden over hun persoonlijke gegevens."

Blackphone is in maart 2014 op de markt verschenen en is 's werelds eerste smartphone die volledig vanaf het begin is opgebouwd om de privacy van gebruikers te optimaliseren: privacy is de hoogste prioriteit. Blackphone en zijn optimaal beveiligde besturingssysteem PrivatOS, gebouwd met Android™ KitKat, biedt elke gebruiker die controle wil houden over zijn privégegevens bescherming en controle over aan veiligheid gerelateerde kwesties zonder verminderde prestaties.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel