BlackBerry versus Blackphone: wat is de veiligste smartphone?

Er is ruzie in Telecomland. Dit keer hebben BlackBerry en Blackphone de degens gekruist. Beide merken strijden om de kwalificaties ‘best beveiligde smartphone’. Volgens BlackBerry is er behalve de naam geen enkele overeenkomst tussen de twee fabrikanten.

De Canadezen menen dat de Blackphone eigenlijk helemaal niet zo veilig is als het bedrijf beweerd. Vooral het feit dat de Blackphone niet beheerd kan worden maakt de smartphone niet geschikt om als ‘corperate’ toestel te worden ingezet dat bovendien met US$ 629 (€ 465) erg duur is.

Blackphone op haar beurt wijst er fijntjes op dat het BlackBerry zelf was die autoriteiten in Saoedi Arabië, India en de Verenigde Arabische Emiraten toegang toch gegevens. Daarnaast bekritiseert Blackphone het niet bestaande ecosysteem van BlackBerry, terwijl de Blackphone met Android werkt. Bovendien is de BlackBerry niet in staat om bijvoorbeeld gebruikers via encryptie te laten bellen of SMSen.

Strijd is nog niet gestreden. De markt van beveiligde telefoons is zeker na de afluisterschandalen van de NSA booming en de laatste strohalm van BlackBerry.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel