BlackBerry verliest snel terrein en Windows Phone is aan een opmars bezig

Android is met meer dan 50% het meest gebruikte besturingssysteem in Engeland, aldus onderzoek van eMarketer. In tegenstelling tot andere onderzoeken, heeft eMarketeer een enquete gedaan onder bezitters van smartphones, die het toestel minimaal een keer per maand gebruiken. De andere onderzoeken zijn altijd gebaseerd op schattingen en verkoopgegevens en hier gaat het dus om actieve gebruikers.

In de praktijk zullen de uitkomsten tussen de verschillende onderzoek evenwel niet zo vreselijk groot zijn. Opmerkelijk is het enorm hoge aandeel dat Apple in de UK blijft behouden. Ruim boven de 30% en de vooruitzichten laten een stijging zien.

Zoals in bijna alle landen is BlackBerry bijna weggevaagd en begint Microsoft met Windows Phone steeds meer terrein te winnen.

Uit hetzelfde onderzoek blijft dat 56% van alle Britten een smartphone heeft en bijna 70% van de mobiele telefoon bezitters.

De Nederlandse markt kun je vergelijken met de Engelse. Er zijn wel verschillen. Het aandeel van Apple en BlackBerry is lager dan in de UK en Android scoort in Nederland substantieel hoger.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel