BlackBerry verkoopt 200.000 nieuwe Passport smartphones

Een beetje positief nieuws voor BlackBerry. Wereldwijd heeft BlackBerry volgens hun CEO John Chen nu al 200.000 stuks van hun nieuwste vierkante smartphone Passport verkocht. De Passport was zelfs even het best verkochte simlock vrij toestel bij Amazon. En de beurs is blij.

In hun hele tweede kwartaal heeft het bedrijf 2,4 miljoen toestellen verkocht. 46% van hun omzet kwam uit de verkoop van hardware, 46% door service en 8% werd gegenereerd door software verkopen. En dit is precies de trend die BlackBerry wil zien. Minder afhankelijk van hardware en meer omzet uit services en software.

BBM, het oude pingen, heeft nu 91 miljoen actieve gebruikers. Ruim 6 miljoen meer dan aan het einde van het vorige kwartaal.

Maar even het een en ander in het juiste perspectief plaatsen. Nog geen drie jaar geleden verkocht BlackBerry bij een nieuwe product introductie alleen in ons land al meer dan 200.000 toestellen. En vergelijk dit eens met de 10 miljoen iPhones, die Apple wist te verkopen.

Beleggers waren in ieder geval blij met de positieve verhalen over het nieuwe toestellen en met de cijfers.  Het aandeel sloot vrijdag 4,69% hoger op US$ 10,26.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel