BlackBerry staat op het punt over genomen te worden door Xiaomi

Staat de Chinese smartphone-fabrikant Xiaomi op het punt om BlackBerry over te nemen? Daar lijkt het wel op. Xiaomi is op dit moment bezig om een aanvullende financiering van € 1,2 miljard te krijgen voor beoogde expansie. Dit geld kan heel goed gebruikt worden om de smartphone-tak van BlackBerry over te nemen.

De CEO van BlackBerry bevestigt eerdere berichten dat hij in gesprek is met Xiaomi. Op dit moment levert BlackBerry nog geen toestellen aan de Chinese markt. Met Xiaomi krijgen zij ineens toegang tot deze gigantische markt met bijna 1 miljard potentiële gebruikers.

Eerder liepen gesprekken tussen BlackBerry en het ook Chinese Lenovo op niets uit. De Canadese overheid – met op de achtergrond natuurlijk Amerika – was tegen een overname omdat hiermee de veiligheidsdiensten in grote problemen zouden komen. Tot voor kort had BlackBerry namelijk een monopoly op toestellen die door de verschillende veiligheidsdiensten gebruikt mochten worden. Sinds enige tijd heeft ook Samsung deze goedkeuring en is er een alternatief. Dat op zich zelf slechte nieuws voor BlackBerry kan nu wel eens hun redding worden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel