Apple zorgt goed voor Europa en cre

Nog maar enkele weken werd Apple door de nieuwe Minister-President van Finland Alexander Stubb beschuldigd van het vernietigen van de Finse economie. De iPhone maakte Nokia kapt en de iPad gaf de genadeklap aan de Finse papierindustrie. Vandaag slaat Apple terug en claimt dat zij 629.000 banen in Europa hebben gecreëerd.

Zo heeft Apple bijvoorbeeld 4.500 Europese toeleveranciers en werken er in de Apple stores ruim 10.000 mensen.  Bij Apple Premium Resellers hebben ook nog eens 2,320 medewerkers in dienst. Maar het meeste werk komt door de Apple App store.

Ook Nederland profiteert hierop volop van. Deze app-economie draagt voor US$ 16,5 miljard (€ 12,32 miljard) in 2014 bij aan het Europese bruto nationaal product en genereert direct al US$ 6,5 miljard (€ 4,85 miljard) aan omzet voor app-bouwers.

Imposante cijfers, zonder twijfel, die de beschuldigingen van de Finse Minister-President in een ander daglicht stellen. Telebeeld meende eerder al dat Finland wellicht eerder had moeten innoveren in plaats van te klagen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel