Apple sluit deal met failliete saffierglasmaker GT

Apple en GT Advanced, de maker van het saffierglas voor onder andere de vingerafdrukscanner en camera van Apple, hebben een overeenkomst gesloten over de manier waarop het in surseance verkerende GT Apple gaat terugbetalen. Apple heeft GT een krediet van € 347 miljoen gegeven voor het opzetten van hun fabriek voor de productie van saffierglas.

GT stopt helemaal met de productie van saffierglas en gaat het geld dat zij krijgen door de verkoop van de 2.039 productieovens gebruiken om Apple binnen vier jaar in het geheel terug te betalen. GT hoeft overigens geen rente aan Apple te betalen.

Apple op haar beurt kan nu zonder problemen op zoek gaan naar andere partijen, die saffierglas aan hen kunnen gaan leveren. Het was de bedoeling dat GT ook saffierglas voor de iPhone 6 en 6 Plus schermen zou gaan produceren. Door kwaliteitsproblemen is dit nooit gebeurd en moest GT haar faillissement aanvragen. Verdere details zijn nog niet bekend omdat die onder de geheimhoudingsclausule met Apple vallen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel