Apple en Samsung sluiten wapenstilstand in patentenoorlog

Verrassend. Apple en Samsung hebben besloten om de juridische strijd over wederzijds patentenmisbruik te staken. Maar niet overal. In Amerika gaat voorlopig de strijd nog gewoon door. Beide bedrijven hebben geen licentie-overkomst getekend voor het mogen gebruiken van elkaars patenten.  De basis van het conflict blijft dus nog gewoon bestaan. Wij kunnen dan ook beter spreken over wapenstilstand dan een echte vrede.

Hiermee zijn de rechtszaken in Australië, Italië, Duitsland, Japan, Frankrijk, Zuid-Korea, Engeland en ook Nederland voorlopig van de baan. Er zijn berichten dat er ook in Amerika hard aan een definitieve oplossing van dit probleem wordt gewerkt.

Apple en Samsung hebben een korte schriftelijke verklaring gegeven:

Er kan pas echt vrede zijn, als ook de strijd in Amerika stopt. Samsung lijkt hier aan de verliezende hand te zijn, maar al met al gaat het ook Apple veel meer tijd en geld kosten dat ooit gecompenseerd kan worden. Bovendien werken de bedrijven ook nauw samen. Zo produceert Samsung  de processoren voor de iPhone en iPad. Wij verwachten dat de strijdbijl ook in de US op korte termijn wordt begraven.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel