Aartsrivalen IBM en Apple gaan samenwerken op de zakelijke markt

De aartsrivalen IBM en Apple gaan nauw samenwerken. IBM komt met meer dan honderd nieuwe zakelijke iOS applicaties en haar cloud-services wordt meer in iOS geïntegreerd. Deze apps gaan ‘IBM MobileFirst for iOS Solutions’ heten. IBM gaat ook Apple hardware – iPhones en iPads - aan haar zakelijke klanten verkopen.

De eerste apps, MDM (Mobile Device Management), beveiliging en specifieke software voor retail en de verzekeringsmarkt, worden al in de herfst verwacht. Deze deal is belangrijk voor Apple omdat het er maar niet in slaagt om de zakelijke gebruikers aan haar te binden. IBM heeft al een stevige positie in juist dit segment en kan Apple dus helpen. De alliantie met Apple zorgt dat IBM nu een totale oplossing inclusief hardware kan bieden. Zo’n end-to-end-oplossing is een ‘must’ bij zakelijke gebruikers.

IBM verkoopt geen computers, tablets en smartphones meer. Lenovo heeft haar computerdivisie overgenomen. Het vorige hardware experiment met hardware was met Palm. Palm OS PDAs werden onder de naam IBM op de markt gebracht, maar faalden compleet.

Beleggers zijn enthousiast. Het Apple aandeel sloot 1,4% hoger en IBM zelfs 2%. Minder goed nieuws voor BlackBerry – het bedrijf is hard aan het terug vechten in de zakelijke markt – Samsung met KNOX en andere MDM-leveranciers zoals MobileIron, dat net naar de beurs is gegaan, en het Nederlandse Veliq. Zij krijgen er een machtige concurrent bij.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel