75% van de Nederlandse regelt priv

Op de smartphone van je werk even wat privébankzaken regelen, Facebook checken of zelfs Candycrushen. Driekwart van de werkende Nederlanders regelt privézaken in de baas zijn tijd en een nog grotere groep (84%) werkt in hun eigen tijd. Deze versmelting van werk en privé geeft een derde minder stress, maar de helft heeft geen idee van het mobiele beveiligingsbeleid of negeert dit doelbewust. Hierdoor neemt het risico op malware en gegevenslekken toe én loopt je baas het risico op een boete tot honderd miljoen euro. Nieuw onderzoek* van Samsung toont aan dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn.

  • Veertig procent vindt dat ze efficiënter werken door privézaken te regelen tijdens werktijd, meer dan een kwart zegt hierdoor meer werk te verzetten.
  • Gemiddeld staan er tien privétoepassingen op de zakelijke smartphone, zoals Facebook, WhatsApp, Candycrush of het filesharing platform Dropbox. Op de privé smartphone staan gemiddeld acht zakelijke toepassingen, zoals Outlook of Lync.
  • Bijna een op de vijf gebruikt privétoepassingen ook op de zakelijke smartphone, zelfs als dit uit beveiligingsoogpunt niet mag.

Geen scheiding meer tussen zakelijk en privé
Anno 2014 zijn werk- en privétijd definitief met elkaar versmolten. Nederlanders besteden dagelijks een half uur aan privézaken in de baas zijn tijd en werken dagelijks drie kwartier in hun eigen tijd. Vooral de zogenaamde millenials, mensen in de leeftijd van 18-34 jaar die zijn opgegroeid met IT, grijpen hun privé smartphone om zaken voor elkaar te krijgen die in het bedrijf officieel niet zijn toegestaan. Door bijvoorbeeld het filesharing platform Dropbox te gebruiken op de privé smartphone, is een zakelijke IT-beveiliging eenvoudig te omzeilen.

Beveiliging data cruciaal door nieuwe EU-richtlijn
In de loop van 2014 gaat de EU hoge boetes opleggen aan organisaties die niet zorgvuldig omgaan met de verwerking van digitale gegevens. Volgens het meest recente voorstel kan deze boete oplopen tot maximaal honderd miljoen euro of vijf procent van de wereldwijde omzet. Een aanzienlijke boete, die zowel werkgever als werknemer in een lastig parket kan brengen.  

De verstrengeling van werk en privé zal in de komende jaren alleen maar meer worden,” zegt Erik Swart, Director B2B bij Samsung Nederland. “Het beveiligingssysteem Samsung KNOX speelt hier op in. Met KNOX kan een werknemer op zijn toestel eenvoudig schakelen tussen privé apps en de bedrijfsomgeving die is beveiligd met een wachtwoord. Prettig voor de werknemer en de werkgever hoeft niet bang te zijn voor een boete van miljoenen euro’s. Met KNOX biedt Samsung een eenvoudig toe te passen technologie waarmee de voordelen van de versmelting van werk en privé op een veilige manier worden geoptimaliseerd.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel