ZTE komt het nog goed?

Een van de snelst groeiende telecombedrijven in de wereld, het Chinese ZTE, maakt vandaag bekend dat het in het derde kwartaal van 2012 een enorm verlies heeft geleden. Het verlies is zelfs zo groot dat alle winst die tot nu toe dit jaar is gemaakt, in een klap is weggevaagd.

ZTE verwacht in het derde kwartaal ruim € 240 miljoen verlies te leiden met als direct gevolg dat het bedrijf tot nu toe in de eerste negen maanden van dit jaar € 211 miljoen verliest. Dit verlies wordt vooral veroorzaakt door de wereldwijde economisch malaise, het winnen van enkele zeer lage marge contracten in het derde kwartaal en de uitstel van enkele grote projecten.

Het bedrijf meldt dat het zich vooral nu gaat richten op het vergroten van hun winstgevendheid. Zo zullen verlieslijdende kantoren worden gesloten, gaat er minder geld naar research & development en zullen de overheadkosten omlaag moeten. Meer focus gaat er worden gelegd om de verkoop van smartphones in Europa en Amerika omdat dit voor ZTE een redelijke marge opleverd.

Wel slechte timing voor ZTE. Nu net bekend is geworden dat er geen regeringsopdrachten meer verstrekt zullen gaan worden in de USA en Canada, vanwege vermeende spionage, kan dit er ook nog wel bij. Op de beurs van Hongkong zijn de ZTE aandelen dan ook met 16 % gedaald.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel