YourCall sluit 22 telecomwinkels in Belgi

Treurig nieuws uit België. Nog geen jaar geleden nam de in Nederland bekende telecomondernemer George Steur samen met een andere investeerder, winkels over van The Phone House, die van de Belgische mededingingsautoriteit  niet mochten overgaan naar Belgacom, die de rest van TPH wel inlijfde.

Alleen de 33 zogenaamde shop-in-shop winkels van YourCall, die gevestigd zijn in de supermarkt Carrefour blijven open, terwijl de overige 22 zelfstandige winkels gesloten worden. Volgens de curator verliezen zeker 45 mensen hun baan. YourCall probeert overigens met 10 van de 22 gesloten winkels weer een doorstart te maken.

Helaas waren de 22 winkels niet de best renderende TPH winkels in België en was het vanaf het begin eigenlijk wel duidelijk dat dit deel van het bedrijf onrendabel was. Gelukkig voor YourCall zaten deze 22 winkels in een separaat bedrijf, zodat het faillissement de shop-in-shop- en onlinewinkels niet bedreigt. Vorig jaar waren er nog plannen om de keten uit te breiden naar Nederland, maar dat is er nooit van gekomen.

Ook in Nederland hebben telecomretailers het lastig en vrezen wij dat ook hier slachtoffers kunnen vallen. Vooral de enorme clusteringen van bijvoorbeeld netwerkwinkels in steden baart ons zorgen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel