Windows Phone 8 wint snel terrein in Europa

Windows Phone 8 had eind september bijna 10% marktaandeel in de vijf belangrijkste markten van Europa, aldus weer een nieuw onderzoek, dit keer van Kantar Worldpanel, Windows is nu zelfs groter dan bijvoorbeeld iOS in Italië. Natuurlijk blijft Android de markt met een aandeel van 71,9% domineren.

Android en Windows vergroten hun marktaandelen in Europa, terwijl BlackBerry snel terrein verliest. Ook Apple doet het minder goed, maar de cijfers zijn natuurlijk nog voor de lancering van de nieuwe iPhone 5S en 5C. Volgend kwartaal zit Apple weer op het oude niveau of zelfs hoger.

De belangrijkste Europese markten zijn Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. De landen verschillen onderling wel erg sterk. Neem Spanje. Daar heeft Android een marktaandeel van 90% en is BlackBerry met 0,3% gedecimaliseerd. In Engeland is de situatie heel anders en bezit Android slechts een aandeel van 58,4%, Apple 27% en Windows 11,4%. Maar ook hier, terwijl juist Engeland na Amerika traditioneel een heel belangrijke markt was voor de Canadezen, speelt BlackBerry geen substantiële rol meer. Windows heeft in Italië met 13,4% het grootste marktaandeel en in Spanje met slechts 3,7% het kleinste. Apple is het grootst in Engeland (27%) en verreweg het kleinst in Italië (10,2%) en Spanje (4,8%).

Overigens is Android op alle continenten de baas. Apple doet het goed in Amerika en Australië, terwijl Windows relatief populair is in Europa, Australië en in iets mindere mate in Zuid-Amerika. BlackBerry is weggevaagd in China, 0,1% marktaandeel, Amerika (1%) maar blijft net boven de vijf % in Zuid-Amerika.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel