Wijze beslissing in Amerika: Apple tegen Motorola case closed

Afgelopen vrijdag besloot rechter Richard Posner in Chicago, dat noch Apple noch Google, eigenlijk Motorola Mobility onderdeel van Google, een patentenzaak tegen elkaar had. Deze rechter is van oordeel dat geen van beide bedrijven heeft kunnen aantonen dat hun patentclaim ook daadwerkelijk tot economische schade heeft geleid en Richard Posner ging nog een stap verder. De zaak zit definitief op slot. Geen van de twee fabrikanten heeft de mogelijkheid gekregen om in beroep te gaan tegen deze afspraak.

Sinds de lente van 2010 staan Motorola en Apple al tegenover elkaar in de rechtbank. Motorola begon deze strijd maar snel gevolgd door Apple die verschillende zaken tegen Motorola als reactie aanspande. Niemand wordt hier beter van behalve een handvol advocaten die enorme bedragen opstrijken. Is dit nu het einde van alle juridische acties? Helaas niet. Er lopen nog enkele zaken bij de International Trade Commission en ook nog in Europa.

Het lijkt wel of iedereen met iedereen in conflict is. Apple tegen Samsung. Samsung tegen RIM. RIM tegen Google. Google tegen Microsoft. Microsoft tegen Apple en de cirkel is rond.

Als eerder gezegd patenten en intellectuele eigendommen moeten beschermd worden. Er is een grens en volgens Telebeeld is deze ruim overschreden. Fabrikanten moeten meer samenwerken en elkaars patenten gebruiken. Een eerlijke uitruil of het betalen van licenties is veel productiever dan het tijdrovende proces van naar de rechter gaan. Bezint eer ge begint.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel