Wie gaan er als eerste Windows phone 8 toestellen uitbrengen?

Gisteren gaf Microsoft meer details vrij over hun nieuwe operating system Windows phone 8. Hieronder een video van een van onze Amerikaanse collega’s:

Interessant is te zien welke fabrikanten voorop lopen met het introduceren van Windows phone 8  toestellen in de herfst. Natuurlijk loopt Nokia voorop. Immers de Finnen hebben hun hele toekomst hieraan opgehangen. Een gevaarlijke strategie  maar Nokia heeft geen keus. Daarnaast gaan Samsung en HTC tot de eerste lichting behoren. Beide bedrijven zijn trouwe gebruikers van Windows dus niets nieuws. Interessant wordt het als blijkt dat LG definitief is afgehaakt. Is dit een voorteken dat LG zich helemaal gaat terug trekken uit de mobiele telefoonmarkt? Telebeeld verwacht van wel. Immers  deze Koreanen zijn al jaren niet meer succesvol met hun steeds maar dalend marktaandeel. Ook in Nederland verliezen zij steeds meer grond. Jammer want sommige producten waren zeker vooruitstrevend. 

Wij melden al eerder dat Huawei Windows 8 telefoons zou gaan uitbrengen. Dit is gisteren bevestigd door Microsoft. Huawei wordt een van de eerste bedrijven die toestellen met dit nieuwe operating system gaat verkopen. Eerst in China en vlak daarna in de rest van de wereld. 2012 kan wel eens het jaar voor Huawei gaan worden. Houd ze in de gaten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel