Wekelijkse recycle top 10 van Nederland week 6

Vanaf deze week komt Telebeeld weer met de top 10 van toestellen, die in Nederland gerecycled zijn. De gegevens zijn afkomstig van de Nederlandse recycle-website Techreturns.nl. Zij zijn een van de grootste recyclers in ons land. Wij zijn ons er van bewust dat dit de gegevens zijn van slechts een site en pretenderen niet dat hiermee de gehele markt in kaart is gebracht. Wel geeft het overzicht een duidelijk trend aan. 

Samsung is het best vertegenwoordigd in de top 10 met maar liefst vijf toestellen. Apple staat met drie iPhones in de top en een iPad. Het overzicht wordt gecomplementeerd door HTC. In Engeland zijn er traditioneel meer Apple telefoons te vinden in de lijst. Maar goed, Samsung heeft al jaren een marktaandeel dat net iets onder de 50% schommelt. En dat zie je natuurlijk terug in de inruil top 10.

Wie zin Tech Returns? ‘Ons doel is de wereld vrij te maken van elektronisch afval. Wij zorgen ervoor dat elektronisch afval wordt verminderd: door de elektronica - zoals mobiele telefoons en tablets - te hergebruiken en pas als het écht niet meer te gebruiken is, slim te recyclen. Hoe doen we dat? Door jou te betalen voor je oude elektronica! Wij bieden consumenten en bedrijven een goede waarde voor gebruikte telefoons en tablets die men niet meer nodig heeft. Onze aanpak is de meest duurzame en veilige in de markt, maar vooral ook de makkelijkste.’

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel