Volgens IDC ruim 444,5 miljoen mobiele telefoons verkocht in Q3 2012

Het bekende onderzoeksbureau IDC maakt bekend dat er in het vorige kwartaal ruim 179 miljoen smartphones wereldwijd zijn verkocht. Dit is een groei van 45,3% in vergelijking met 12 maanden geleden. En ruim 40% van alle telefoons is nu een smartphone.

Zoals verwacht doen Samsung en Apple het allebei enorm goed. Samen hebben deze giganten 46% van de totale smartphone markt in handen. Nokia is de grote verliezer en is uit de top 5 gevallen. RIM is ondanks fors verlies, 34% minder toestellen verstuurd dan 12 maanden geleden, opgeklommen naar de derde plaats. ZTE en HTC volgen op korte afstand.

Opvallend is het enorm grote marktaandeel van ‘anders’. Hier zitten tal van fabrikanten zoals LG, Nokia, Sony en Huawei. De marktaandelen in de totale mobiele telefoonmarkt zien er geheel anders uit.

Ook hier een groot aandeel van ‘anders’. De verwachting is dat volgend jaar de marktaandelen weer geheel anders zijn. Zo wordt veel van Nokia verwacht en zal RIM nog verder dalen. Huawei gaat zonder meer in de top 5 van smart phones binnen komen. Telebeeld verwacht verder een verdere daling van Apple. Samsung gaat licht groeien.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel