Veronica tablet nu nog nog beter en goedkoper

Enkele maanden geleden hebben wij de 7” Veronica tablet positief getest. Veronica komt nu met een nog betere aanbieding. Niet alleen is de prijs verlaagd naar slechts € 79 maar de specificaties zijn ook aangepast. En juist hier hebben wij naar gekeken.

De tablet heeft een nieuwe  dual-core processor en is nu uitgerust met een Allwinner Boxchips A23. Volgens de Chinese  processorenfabrikant is deze 1,5 GHz CPU de snelste en meest energiezuinige processor in haar klasse. Zo wordt er bijvoorbeeld tijdens het afspelen van alleen muziek maar 48mA gebruikt. En dat hebben wij tijdens onze praktijktest ook gemerkt. Telebeeld heeft nog nooit een tablet getest die zo lang in de stand-by mode staat zonder opgeladen te hoeven worden.  Een volle week is zonder meer mogelijk.

Het werkgeheugen van 512 MB blijft aan de magere kant. Dit samen met de 1,5 GHz processor zorgt ervoor dat dit zeker niet de snelste tablet is die Telebeeld ooit aan een test heeft onderworpen. Maar voor het surfen op internet, het spelen van (eenvoudige) spelletjes, het regelen van bankzaken, het lezen van mails en bijhouden van de sociale media is dit echt een top tablet. En zeker snel genoeg.

Hoewel de specificaties van het scherm niet zijn veranderd, hebben wij toch wat opmerkingen. Het scherm is niet van glas maar van plastic en de resolutie van 1024 * 600 is ook aan de lage kant. Ondanks deze beperkingen zijn wij ook dit keer weer positief verrast. Natuurlijk is bijvoorbeeld de kijkhoek en scherpte van het scherm minder dan de doorsnee Samsung tablets  of een iPad. Maar als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding dan komt noch de IPad noch de Samsung tablets ook maar in de buurt van deze Veronica tablet.

Standaard wordt nu ook bij de tablet een zogenaamde USB On-The-Go kabel geleverd. Via deze mini-USB OTG kabel kun je bijvoorbeeld een USB-stick aansluiten op je tablet. En vervolgens een video kijken of een e-boek lezen. En indien gewenst een muis of printer aansluiten. Let op: een externe harde schijf die via USB haar spanning krijgt werkt niet. het vermogen is hiervoor niet groot genoeg. Een toetsenbord kan natuurlijk ook maar die wordt al standaard meegeleverd. Het opladen van de tablet gaat nu via de USB-poort. En dat heeft altijd onze voorkeur want dan is geen extra lader of kabel nodig.

Hoewel het bijna niet mogelijk was om de eerste Veronica tablet aanbieding te verbeteren is men hier toch in geslaagd. Een compleet uitgeruste 7” tablet – inclusief leren hoes met ingebouwd toetsenbord, lader, OTG-kabel, stylus en schoonmaakdoek – met een goed scherm, redelijk snel en sublieme batterij voor een nog lagere prijs. Ook deze Veronica tablet is iedere euro meer dan waard.

Voor de volledigheid nog even de eerste test van de tablet bijgevoegd.

Soms kom je aanbiedingen tegen, die eigenlijk te goed zijn om waar te kunnen zijn. Zo wordt er op dit moment in de Veronica Gids volop geadverteerd met een buitengewoon aantrekkelijk geprijsde tablet, die bulkt van de accessoires.

Dat kan toch niet allemaal voor die € 89? En deze Empire Electronix tablet heeft niet de minste specificaties:

Goede technische specificaties, die de tablet zelfs net iets beter maakt dan je normale huis-tuin-en-keuken tablet. En dan krijg je ook nog een gratis beschermcase met zelfs een volledig ingebouwd Qwertytoetsenbord van ruim 8”. Het kan niet anders, er moet een addertje onder het gras zitten. Telebeeld ging op onderzoek uit.

Het duurste onderdeel van een tablet, maar ook bijvoorbeeld van een smartphone, is het scherm. Daarom zijn wij ook erg benieuwd naar de kwaliteit juist hiervan. Volgens de specificaties, gaat het om een 1024 * 600 scherm, op papier net genoeg pixels voor een 7” scherm om redelijk goed leesbaar te zijn. Maar dan ook net genoeg. De praktijk is toch even wat anders en tot onze verbazing heeft deze tablet echt een redelijk goed scherm. Ja, het is geen Apple retina of Super AMOLED, zoals door Samsung gebruikt wordt, met dito hoge resoluties. Nee, dat zeker niet, maar de leesbaarheid is prima. Zo nu en dan in fel licht een beetje flets. Dat dan weer wel, maar wij hebben echt heel veel tablets gezien, die veel slechter waren en vaak nog drie keer zo duur.

De gebruikte processor, een dual-core van 1,2 GHz, doet zijn werk naar behoren. Het interne geheugen van 512 Mb is wel wat aan de magere kant. Dit merk je vooral bij het switchen tussen apps en bij de wat zwaardere grafische bewerkingen. Maar goed, wat kan je voor dit geld wel verwachten? De tablet is zeker niet de traag, maar geen snelheidsmonster. Simpele spellen spelen is geen enkel probleem.

Wij hebben het toetsenbord, geïntegreerd in de lederen (nou ja, ‘man made’ dat wel) hoes, natuurlijk uitgebreid in de praktijk getest. Het toetsenbord is wat aan de kleine kant, maar substantieel groter dan de tablet zelf, en is ruim 20 centimeter breed. De toetsen zijn zelf zo’n 1,5 cm breed en dat is groot. Gelijk bijvoorbeeld aan de breedte van de toetsen van een Apple
iMac toetsenbord. Het grote verschil is de ruimte tussen de toetsen: die is er namelijk niet. Daarom is de kans van mistypen veel groter. Maar na enige oefening en het handig switchen van tien vingers naar zo nu en dan twee vingers voorkomt fouten. En dan is een extern toetsenbord ineens handig, erg handig zelfs, want het werkt altijd beter dan een virtueel keyboard. Grappig detail is dat het toetsenbord niet via Bluetooth met de tablet communiceert maar gewoon via een klein kabeltje dat je aansluit op de mini USB poort. Een kanttekening maken wij wel bij de bijgeleverde hoes. De constructie om de tablet in de schuiven oogt en voelt wat minder stevig. Wij vrezen dat dit mechanisme niet al te lang meegaat. Op zich geen ramp, want je kan de tablet ook heel goed ‘stand alone’ gebruiken.

De tablet wordt compleet geleverd in een mooie verpakking. Zo zit er n de doos naast de tablet en de hoes met toetsenbord, een lader, een mini USB kabel (een korte en een wat langere), een stylus en een schoonmaakdoekje voor het scherm. Echt super compleet dus. Aan de bijgeleverde lader zit wel een nadeel. De tablet kan niet opgeladen worden via een standaard mini USB kabel, maar alleen via de eigen lader met een Nokia-achtige ronde aansluiting. Zo moet je dus altijd meerdere laders meenemen. Een gemiste kans, maar dit heeft vast iets met de lage prijs te maken.

Aan de achterkant van de tablet is de 2 MP camera. Tegenwoordig heeft de gemiddelde smartphone een camera van tenminste 8 MP, dus je kan niet verwachten dat met deze camera prachtige foto's gemaakt kunnen worden. Ook hier geldt weer, je krijgt wel waar voor je geld. Als je vol in de zon buiten foto's maakt, dan zijn deze redelijk van kwaliteit. Binnen in huis werken dit soort camera's eigenlijk nooit. Ook bij dit type geen uitzondering. Niet fotograferen en filmen binnen. 

De Veronica tablet draait op de nieuwste Android 4.2.2 versie en heeft ook standaard toegang tot de Google Play store. Dit laatste is redelijk uniek voor een goedkoop tablet. Twee handige apps willen wij nog wel even onder de aandacht brengen. De Veronica Gids-app is standaard op de tablet geïnstalleerd en dat is logisch, gezien de aanbieding. Ook handig is de office app suite OfficeSuite Pro genaamd./ Hiermee kan je heel eenvoudig Word documenten bekijken en bewerken, Excel bestanden en zelfs PowerPoint presentaties. Een zeer complete app.

Al en met al is deze Empire Electronix tablet buitengewoon compleet en is het ieder dubbeltje meer dan waard. Je krijgt niet alleen een snel 7” Android 4.2 tablet, maar ook meteen een beschermhoes met ingebouwd toetsenbord en een volledige accessoire kit.  En dat is echt pas handig. Hier en daar is de afwerking wat minder en het scherm is niet van super kwaliteit. Maar wel een ideaal december-cadeau voor de wat oudere kinderen. Wat betreft prijs-kwaliteitverhouding krijgt deze Veronica tablet een dikke tien!

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel