Verder slecht nieuws over de Nederlandse retailmarkt

Verder slecht nieuws over de retailmarkt in Nederland. Accountantskantoor Alfa komt met het bericht dat 48% van alle Nederlandse winkeliers op dit moment met verlies draait. Bovendien worden de verliezen steeds groter en krijgt een groot aantal retailers te maken met urgente cash-flowproblemen.

Het onderzoek is gebaseerd op hun eigen grote klantenkring. De laatste 3 jaar zijn de omzetten met minimaal 10% gedaald en ook dit jaar zet die trend zich, zelfs nog sterker, voort. Binnen zeven jaar gaat  meer dan 30% van de huidige winkeliers failliet. Dit sluit precies aan bij ons artikel van gisteren met eenzelfde strekking http://www.telebeeld.nl/actueel/diverse/winkels-worden-showroom.  

Telecom retailers zullen zich moeten aanpassen. Verkopen online en hun winkel ombouwen tot showroom en ophaalpunt voor hun online verkopen. Service wordt steeds belangrijker. Wellicht ook goed om hier naar te kijken. Stel je voor dat je de defecte telefoon van je klanten in je eigen winkel kan repareren of omruilen. Daar is behoefte aan.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel