Uniek initiatief van Techreturns.nl en Accenture

De milieuvriendelijke mobiele telefoon recycle-site Techreturns.nl en het Ierse Accenture, werelds grootste 'management consultancy, technology services and outsouring'-bedrijf komen samen met een actie om het recyclen van overtollige mobiele telefoons en gadgets te promoten.

10 oktober is het weer 'de dag van de duurzaamheid' en dat wordt meteen ook het startpunt van deze actie, die op 8 november tijdens de 'Accenture Innovation Experience' op 8 november sluit. Medewerkers van Accenture en natuurlijk ook van andere bedrijven, worden aangemoedigd om oude mobiele telefoons in te leveren in speciaal hiervoor ontworpen boxen die op de diverse kantoren van Accenture komen te staan. Natuurlijk kunnen toestellen ook worden ingestuurd.

Accenture geeft zelf het goede voorbeeld en gaat al hun overtollige telefoons en tablets via Techreturns recyclen. Accenture heeft ruim 266,000 mensen in dienst en een jaaromzet (2102) van meer dan US$ 27,9 miljard. Geen kleine jongen dus. Uniek, dat juist dit bedrijf in zee gaat met een relatief kleine Nederlandse start-up. Maar goed Accenture weet natuurlijk als geen ander dat je oude telefoon nog geld ombrengt. Volgens Techreturns.nl zelfs gemiddeld € 41.

Hoe werkt 'closing the loop' in de praktijk? In onderstaande fimpje wordt de 'closed loop' aanpak van het Amsterdamse Techreturns nader toegelicht:

Prima initiatief, dat door ons allen ondersteund moet worden.

Door: de reactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel