Techreturn op TV bij Kassa groen: verkoop je oude mobieltje dat is beter voor het milieu en je portemonnee

Een interessant item gisteren in het Vara televisieprogramma Kassa Groen. De voor- en nadelen van het recyclen van mobiele telefoons werden in ruim zeven minuten televisie belicht. Conclusie: hergebruik is het beste voor het milieu en je portemonnee.  De bekende terugkoop website Techreturn.NL, markleider op de Nederlandse mobiele telefoon- en tabletrecyclemarkt, kreeg uitgebreid de gelegenheid om hun bedrijf te tonen.

Kijk zelf maar.

video:  http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/oude-mobieltjes-onnodig-snel-gerecycled/speel/1/

Het unieke aan Techreturns is dat zij, na verkoop van de toestellen aan Afrika, hun handen er niet vanaf trekken. Nee, afgedankte mobiele telefoons worden uit Afrika teruggehaald om in ons land milieuvriendelijk te worden verwerkt. Zij noemen dit 'closing the loop'. Een bijzonder initiatief.

Commercieel gezien is het slim om gebruikte toestellen te verkopen of deze service aan je klanten aan te bieden. Bijna alle gebruikte telefoons brengen nog geld op. Indien je als retailer dit faciliteert dan koop je als het ware klanten als je hen dwingt het geld, dat ze krijgen voor het inleveren van hun tweedehands telefoon, bij jou in je winkel te besteden.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel