Tech Data Mobile gaat verzekeringen verkopen in Nederland

De Nederlandse mobiele telefoonverzekeraars krijgen er een geduchte concurrent bij. Tech Data Mobile meldt dat zij samen met de van origine Amerikaanse verzekeraar SquareTrade in Europa verzekeringsproducten gaan aanbieden.  Volgens beide bedrijven gaat deze deal de Europese mobiele telefoonverzekeringsmarkt transformeren.

In dat laatste kunnen ze wel eens gelijk krijgen. SquareTrade is namelijk niet zo maar een verzekeraar. Zo werken zij samen met maar liefst vijf van top 10 grootste retailers in de wereld, waaronder WalMart  (ASDA), Tesco, Amazon en Staples. Hier worden nu de 66.000 retailers van Tech Data mogelijk aan toegevoegd. En daar ligt nu precies de kracht van de samenwerking. De verzekeringsexpertise van SquareTrade koppelen aan de 'market reach' van Tech Data Mobile.

SquareTrade is in 1999 opgericht en heeft het hoofdkantoor in San Francisco, Californië. In 2009 ging het bedrijf de oceaan over en begon een kantoor in Engeland, waar nu het Europese hoofdkantoor is gevestigd. Hun meeste Europese klanten, waaronder Tesco en ASDA, bevinden zich nu nog in Engeland.

In 2012 ontving  SquareTrade nog een kapitaalinjectie € 171 miljoen,  waarmee de continuïteit op langere termijn gegarandeerd lijkt te zijn. Verdere financiële informatie is moeilijk te vinden, omdat SquareTrade niet beursgenoteerd is. Overigens was bovengenoemde financiering wel de op twee na grootste 'venture capital'- investering van dat jaar.

SquareTrade verkoopt vooral zogenaamde verlengde garantieproducten. En dat is nu net niet zo aantrekkelijk. Beide bedrijven zullen met goede marketingconcepten moeten komen om hun verzekeringen aan de man te brengen. Voor resellers is natuurlijk naast de beloningsstructuur ook hoe gebruiks- en klantvriendelijk de verzekering is.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel