Tech Data koopt Brightstar uit

5 jaar geleden begonnen Tech Data en Brightstar een joint venture in Europa: Brightstar Europe. Vandaag is bekend geworden dat Tech Data alle aandelen overneemt van Brightstar en alleen eigenaar wordt. Alleen Brightstar Europe verzekering- en recyclingonderdeel gaat naar Brightstar.

Tech Data betaalt $ 165,6 miljoen voor de resterende 50% van de aandelen plus wordt een lening van Brightstar aan Brightstar Europe volledige terugbetaald. Tech data’s grootste concurrent Ingram Micro kondigde begin juli aan om Brightpoint, Brightstar grootste concurrent,  over te gaan nemen. Er ontstaan dus twee Europese distributiegiganten. Dit alles gaat het leven van de derde distributeur, 20:20mobile, er niet gemakkelijker opmaken.

Brightstar gaat overigens wel verder in Europa maar dan alleen en onder de Brightstar Corp vlag. Zij gokken op autonome groei maar sluiten verdere overnames niet uit. Het lijkt er dus op dat het eens zo machtige Nederlandse MCC, dat onderdeel was van Brightstar Europe,  nu helemaal van Tech Data is. Ook MCC moet nu snel wennen aan de Excel manier van managen van deze Amerikanen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel