Surfen op je tablet en mobieltje is populair

Onderzoek van IDC toont aan dat meer en meer consumenten niet meer de PC gebruiken als primair apparaat om toegang tot internet te krijgen maar massaal overschakelen op smart phones en tablets. In 2015 zullen voor het eerst meer Amerikaanse eindgebruikers een mobiel toestel gebruiken om te gaan surfen dan computers.

Hoewel de USA deze trend leidt volgen Japen en West Europa op de voet. In 2016 gebruiken 265 miljoen Amerikanen per voorkeur een mobiel apparaat tegenover 225 miljoen PC gebruikers om te gaan internetten. Overigens is er ook een trend in ontwikkelingslanden waar hele generaties de PC overslaan en meteen via een mobiele telefoon internet opgaan.

Door de te verwachten prijserosie van tablets wordt dit toestel nog populairder voor internet toegang dan het nu als is. Immers de gemiddelde tablet is veel goedkoper dan de gemiddelde smart phone terwijl het scherm veel groter is. Uiteindelijk verdwijnt de PC zoals wij die nu kennen en zal worden vervangen door een apparaat dat meer op de huidige tablet lijkt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel