Stopt 20:20 mobile in de Benelux?

Nog maar enkele jaren geleden opende de op dat moment grootste distributeur van Europa, 20:20 Mobile, haar deuren in de Benelux. Nu lijkt het dat 20:20 Benelux definitief sluit met de aanstaande transitie van haar Benelux klanten naar haar Duitse vestiging.

Telebeeld wist de hand te leggen op onderstaande brief die 20:20 afgelopen vrijdag aan haar klanten heeft gestuurd:

20:20’s besluit past in op handen zijnde consolidatie van distributeurs en retailers in de Benelux. Immers Ingram Micro neemt Brightpoint over en Tech data Brightstar Europe. Dit betekent dat er veel minder ruimte komt voor kleinere distributeurs. Distributie wordt gekenmerkt door hoog volume en flinterdunne marges. Nu zijn zowel Tech data en Ingram (op termijn) 20:20 ook in Europa voorbij geschoten.

20:20mobile was buitengewoon succesvol in hun distributie van BlackBerry toestellen. Focus werkt. Helaas werd het RIM distributiecontract eenzijdig opgezegd en zat er niet anders op voor het Engelse bedrijf om uiteindelijk zich dan maar terug te trekken richting Duitsland. Hoewel ook één van de Huawei distributeurs en een (min of meer mislukte) poging om accessoires te verkopen konden het tij niet keren. Het is bij ons nog niet bekend of 20:20 nog wel verkopers in Nederland houdt. Dus het antwoord op de vraag stopt 20:20mobile in de Benelux zijn wij je nog verschuldigd.

Het blijft een gevaarlijk strategie om op een paard te wedden. Echter met de consolidatieslag in het vooruitzicht waren fabrikanten niet bereid om op korte termijn nieuwe distributiepartners aan te stellen. Alles leek bij het oude te blijven. Het aantal actieve distributeurs in Nederland neemt natuurlijk wel af. Minder keuze is geen goed nieuws voor retailers en dealers. De concurrentie neemt af en de prijzen zullen relatief hoog blijven.

De oud 20:20 medewerkers van het eerste uur zijn uitgevlogen en werken inmiddels bij Ingram Micro, intoTelecom, Mconomy en adviseren Bas. Het blijft een kleine telecomwereld.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel