Softbank neemt meerderheidsbelang in Brightstar

Bracht Telebeeld vanochtend nog het nieuws over een mogelijke overname van 20:20 door Brightstar, daar kan nu een nieuw element aan worden toegevoegd. De Japanse operator Softbank bevestigt dat het onderhandelt met Brightstar over een meerderheidsbelang in de Amerikaanse distributeur.

Volgens het bericht wil Softbank op termijn 70% van Brightstar in handen krijgen. Brightstar's, een niet-beursgenoteerd bedrijf, groot aandeelhouder en oprichter, Marcelo Claure, en een investeringsmaatschappij zouden bereid zijn de deal te doen voor ¥ 100 miljard (€ 750 miljoen).

Hoe verhoudt deze ontwikkeling zich nu tot het bericht over een mogelijke overname van 20:20Mobile? Aan de ene kant betekent dit dat Brightstar financieel wat meer ruimte krijgt om de deal te doen. Maar volgens ingewijden zou de cash impact niet zo heel groot zijn, omdat Brightstar rond de £ 150 miljoen (€ 177 miljoen) zou moeten betalen aan de aandeelhouders van 20:20Mobile. Meer voor de hand ligt een negatief scenario. Een overname aan de ene kant en een verkoop aan de andere kant op hetzelfde moment zijn extreem moeilijk te managen voor Brightstar. Wellicht gaat de deal met 20:20 even in de Brightstar koelkast om daar volgend jaar weer uit te komen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel