Smartphones gaan verder domineren

IHS iSuppli verwacht een verdere groei van het aantal verkochte smartphones in de komende jaren. In 2016 denkt dit onderzoeksbureau dat ruim 67% van alle toestellen die wereldwijd over de toonbank gaan een smartphone is.

IHS heeft drie categorieën telefoons onderzocht. Smartphones, feature phones en instapmodellen. De groei van vooral smartphones is evident:

Opvallend is dat in Q4 er voor het eerst meer dan 50% van alle telefoons smartphones zullen zijn. Toch blijven vooral feature phones voorlopig nog een zeer aantrekkelijk segment. En hier wordt meteen ook duidelijk wat het probleem met dit onderzoek is. Het heeft alles te maken met definities. Immers in onze optiek zijn ook de meeste feature phones eigenlijk heel ‘smart’ en vervaagt de grens tussen beide type toestellen razendsnel. Wel is kristalhelder dat ‘low cost’ telefoons steeds minder populair zullen gaan worden. Op dit moment zijn er al smartphones van onder € 100 te koop en een feature phone kost minder dan € 50. Prijzen zullen nog verder dalen waarmee het huidige instapmodel definitief uit de markt wordt gedrukt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel