Revolutionaire Lytro camera komt naar Nederland

Eerst afdrukken, dan pas scherpstellen
Een foto scherpstellen nadat je deze gemaakt hebt of het perspectief veranderen zonder een nieuwe foto te maken? De Lytro camera is een compleet nieuwe benadering van fotografie, die fundamenteel verschilt van de traditionele camera in techniek, design, en gebruik. Met een resolutie van 11 Megaray legt de Lytro een nieuw soort data vast, het zogenaamde lichtveld, waardoor voorheen ongekende mogelijkheden ontstaan. Dankzij lichtveldfotografie kunnen objecten of personen op een foto achteraf worden scherp gesteld op de computer. Daarnaast kun je indrukwekkende 3D-effecten bereiken door het verschuiven van het perspectief. Wanneer je een foto deelt via social media, kunnen ook je vrienden de interactieve lichtveldbeelden manipuleren, zonder dat ze hiervoor extra software hoeven te installeren. De 8x optische zoomlens, de handmatige bedieningsmogelijkheden en een breed scala aan indrukwekkende filters zorgen voor nieuwe creatieve vrijheid. Foto’s komen letterlijk tot leven met de ‘Living Pictures’ van Lytro.

Living pictures to go
Dankzij de gratis mobiele app voor iOS-apparaten, kunnen de Living Pictures direct online worden gedeeld. De overdracht tussen de camera en de iPhone, iPad of iPod touch gaat via een Wi-Fi-verbinding. Apple-gebruikers kunnen zo de Lytro beelden ter plekke op hun mobiele apparaat scherpstellen of het perspectief aanpassen, waarna niets een instant upload naar de social media kanalen meer in de weg staat.

Stijgende vraag
Sinds de introductie van de Lytro camera in de Verenigde Staten, ziet het Californische bedrijf de vraag naar lichtveldtechnologie wereldwijd enorm toenemen. "We breiden onze internationale activiteiten voortdurend uit en werken hier samen met sterke partners die onze visie delen over lichtveldtechnologie en die ons helpen bij het aanboren van nieuwe markten," aldus Jason Rosenthal, CEO van Lytro. "We kijken vol verwachting uit naar de 'Living Pictures’ die de Nederlandse gebruikers gaan bijdragen aan de Lytro gemeenschap."

Beschikbaarheid en prijzen
De Lytro camera is per direct exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde Ringfoto winkels voor respectievelijk  479 euro (8GB modellen:GraphiteMoxie Pink en Electric Blue) en 579 euro (16 GB model: Red Hot).

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel