Recycler Redeem neemt branchegenoot Envirofone over

Een grote overname in het land van de gebruikte mobiele telefoonrecyclers. Redeem heeft voor een onbekend bedrag hun Britse branchegenoot Envirofone overgenomen. Envirofone heeft ook een inruilwebsite in Nederland. Ook deze activiteiten gaan naar het Schotse Redeem.

Redeem claimt dat het ongeveer 150.000 mobiele telefoons per maand recyclet. Na de overname komen hier een slordige 37.000 stuks bij. Hierdoor gaat Redeems omzet met € 18 miljoen per jaar omhoog. In 2012 had Redeem een omzet van in totaal € 39 miljoen. Het merk Envirofone blijft bestaan en dat is slim. Het is een van de oudste inruilwebsites in Europa en het zou zonde zijn om de opgebouwde naam niet meer te gebruiken. Envirofone heeft in haar bestaan al aan meer dan 3,5 klanten geld uitgekeerd.

In Engeland is de gemiddelde inruilwaarde van een mobiele telefoon gestegen van € 24 in 2009 naar € 129,95 vorig jaar. Dus meer dan verviervoudigd. Het inzamelen van gebruikte telefoons is hot. Ook in ons land. En het einde is nog lang niet inzicht. Telebeeld schat dat er in ons land 32,37 miljoen ongebruikte mobiele telefoons zijn. Stel dat deze gemiddeld nog zo'n € 100 per stuk opbrengen dan is dat per Nederlander een bedrag van € 193. Tel uit je winst.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel