Praktische externe batterij met prima prijs

Op de redactie van Telebeeld ontvingen wij van het net gestarte bedrijf European Mobile Power Group BV een externe batterij, ook wel een powerbank genoemd, van het merk Romoss. Een extra accu voor onderweg, tijdens de vakantie of in noodgeval opladen van je smartphone of tablet is natuurlijk bijzonder praktisch. Zeker  nu veel mobiele apparaten sneller en vaker opgeladen moeten worden, omdat ze gewoonweg steeds meer stroom gebruiken.

Wij testen de Sailing 2. De accu is 9 cm breed, 2 cm dik en nog geen 5 cm diep. Omdat er een forse batterij, overigens gemaakt door Samsung, wordt gebruikt van maar liefst 5200 mAh is

de Sailing 2 redelijk zwaar, namelijk 128 gram. En dat is net iets minder dan de gemiddelde smartphone zelf. Op de zijkant van deze powerbank vind je 4 indicatie-ledlampjes die aangeven hoeveel stroom je nog hebt. Daarnaast is aan de voorkant een LED-zaklamp ingebouwd. Of dit nu echt handig is? Maar goed, het lampje werkt goed.

Het opladen van deze externe batterij gaat gewoon via een standaard mini USB-kabel. De USB-poort  op deze power bank kun je vervolgens gebruiken om met je normale kabel het gewenste apparaat op te laden. Praktisch is dat als je de power bank oplaadt, je op hetzelfde moment ook een smartphone of tablet kunt opladen. Dit heet irCharge technology en is uniek voor de Sailing II.

Wat zegt een accu van 5200 mAh nu? Ter vergelijk de batterij van een Samsung Galaxy S3 is 2100 mAh. Dus als je de Sailing 2 volledig hebt opgeladen – dat duurt trouwens best wel lang, namelijk ruim zes uur - dan kun je een telefoon makkelijk enkele keren opladen. Het opladen via deze externe batterij gaat wel iets langzamer dan als je een gewone lader gebruikt.

Wij hebben de Sailing getest met verschillende smartphones onder andere een Samsung Galaxy S3, BlackBerry Q10, HTC 8X en de nieuwe Wolfgang AT-AS50SE.  Het opladen via deze power bank lukte in alle gevallen. Wel leek het dat bij vooral de BlackBerry het even duurde voordat de oplader herkend werd. Wij weten dat vooral een BlackBerry telefoon erg kieskeurig is wat betreft haar oplader en je al heel vaak de melding krijgt dat je een andere originele lader moet aansluiten. Niet bij deze batterij dus.

De Sailing 2 kan ook moeiteloos een iPad mini opladen. Een normale iPad gaat niet omdat je dan minimaal stroom van meer dan 2 ampère moet leveren. Deze externe batterij levert slechts 1 amp.

Naast de degelijke prestaties nog meer goed nieuws. De Sailing 2 heeft een adviesverkoopprijs van maar € 29,95. Even snel op internet gezocht en een vergelijkbaar product van A-Solar kost bij Coolblue € 49,95. Lijkt dus een prima prijs- kwaliteitverhouding. Binnenkort te koop via Ingram Micro.

Door: de redactie

Er zijn 1 reacties op dit bericht:
Mooi product, en qua prijs ook best wel scherp!
Ik heb even verder gezocht op internet, en toen kwam ik deze tegen: http://www.s-charger.nl/mobiele-oplader.html
Wat vinden jullie daarvan?

Groetjes Marco  |  10:43  |  13-06-2014
Reageren op dit artikel