Polycom kondigt nieuwe versie van Polycom

Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), marktleider in op standaarden gebaseerde oplossingen voor Unified Communications (UC), kondigt Polycom® RealPresence® Mobile 1.3 aan. Met deze update breidt Polycom zijn mobiele-videosoftware uit naar de HTC One S- en HTC One X-smartphones, naar de HTC Jetstream-tablet en naar de nieuwe iPad. RealPresence Mobile 1.3 biedt daarnaast een innovatieve mogelijkheid voor cameracontrole op afstand. Gebruikers aan het andere eind van een videovergadering kunnen inzoomen of de camera zo bewegen dat ze een beter beeld krijgen van deelnemers of van de omgeving. Deze mogelijkheid is vooral belangrijk voor sectoren als de gezondheidszorg, het onderwijs of productieomgevingen. Door meer controle over de camera kan een arts zijn of haar patiënten beter onderzoeken. Leraren hebben een beter beeld van een klas of groep en in productieomgevingen is productcontrole op de werkvloer beter mogelijk.

Polycom breidt ook zijn Polycom® RealPresence® Platform uit, de infrastructuur waarvan RealPresence Mobile gebruik maakt De schaalbaarheid is hierdoor verdubbeld, waardoor nu tienduizend apparaten gelijktijdig worden ondersteund en het beheer van videosamenwerkingsnetwerken vereenvoudigd is.

Polycom RealPresence Mobile maakt het mogelijk om ook buiten de vergaderzaal samen te werken via video. Dat kan overal en altijd door verbinding te leggen met standaardvideo-omgevingen op een desktop of laptop, een mobiel apparaat of in een speciale videovergaderruimte. De intuïtieve gebruikersinterface van RealPresence Mobile maakt het ook mogelijk om content, zoals presentaties, tijdens een videosessie te bekijken. Upgrades naar het Polycom RealPresence Platform bieden betere beveiliging van mobiele apparaten zonder de complexiteit van firewalldoorvoer of netwerkconfiguraties.

“Vanwege de explosieve groei van mobiele werknemers en een toename van het gebruik van eigen apparatuur breidt Polycom met partners de reikwijdte van zijn veilige videoplatform uit. Wij ondersteunen een groot aantal devices, besturingssystemen, protocollen en netwerken”, zegt Sudhakar Ramakrisha, President Products & Services van Polycom. “Geen enkel ander bedrijf levert zulke innovatieve videosamenwerkingsmogelijkheden op mobiele apparatuur als Polycom.”

Het gebruik van smartphones en tablets groeit snel. In de afgelopen twaalf maanden nam het gebruik van smartphones toe met 34 procent en de adoptie van tablets met vierhonderd procent1. Jaarlijks worden miljoenen smartphones en tablets verkocht. 92 procent van de Fortune 500-bedrijven test of gebruikt iPads2. Meer dan een miljard mensen werkt nu mobiel3. Polycom speelt hierop in met een veilige video-oplossing die geschikt is voor verschillende smartphones en tablets.

Bedrijven en verticale sectoren als de gezondheidzorg, het onderwijs, de overheid, productiebedrijven en financiële dienstverleners gebruiken Polycom RealPresence Mobile voor videosamenwerking vanuit huis, een vestiging of onderweg. De hoge kwaliteit, beveiliging en schaalbaarheid maken daarbij het verschil, zowel voor IT-beheerders als voor gebruikers.

RealPresence Mobile, dat draait op het Polycom RealPresence Platform, is ontwikkeld op basis van open standaarden. Daardoor is het naadloos te integreren met tal van applicaties, protocollen, call control-systemen en eindgebruikersapparatuur. RealPresence Mobile is net zo eenvoudig te koppelen aan het RealPresence Platform als een smartphone aan een e-mailserver. Klanten profiteren zo van geavanceerde mogelijkheden, waaronder provisioning, beheer, firewalldoorvoer, het delen van content en connectiviteit naar desktop en videosystemen, inclusief gesprekken tussen meerdere partijen.

Beschikbaarheid
De RealPresence Mobile-versie 1.3-app is vanaf 27 juli 2012 als gratis download beschikbaar in de Apple AppStore™ voor de nieuwe iPad, iPad 2 en iPhone 4S, en in Google Play voor de HTC One S, HTC One X en HTC Jetstream, de Motorola XOOM™, DROID XYBOARD van Motorola en de Samsung Galaxy Tab™ 8.9 en 10.1. Alle componenten van het Polycom RealPresence Platform zijn verkrijgbaar via gecertificeerde Polycom-partners. Meer informatie over RealPresence Mobile of het RealPresence Platform is beschikbaar op polycom.co.uk.

1 Nielsen, ‘Media Leaders Discuss the Consumer Shift to Cross-Platform’, blog juni 2012, te vinden op: blog.nielsen.com/nielsenwire/media_entertainment/media-leaders-discuss-the-consumer-shift-to-cross-platform.
2 Apple, Apple-CEO bespreek resultaten Q4 2011 – transcriptie van conference call, te vinden op: seekingalpha.com/article/300433-apple-s-ceo-discusses-q4-2011-results-earnings-call-transcript.
3 IDC, ‘Mobile Worker Population to Reach 1.3 Billion by 2015’, persbericht januari 2012.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel