Pieter Zwart van Coolblue wint de prestigieuze LOEY award

18 dagen voor de opening was het Stedelijk Museum gisteravond de unieke locatie voor de uitreiking van de Leading Online Entrepreneur of the Year (LOEY) Awards 2012. Juryvoorzitter Reinout Oerlemans maakte tijdens deze derde editie bekend dat Pieter Zwart van Coolblue de award voor het beste online ondernemerschap in de wacht sleept. Christiaan Henny van eFaqt is de gelukkige winnaar van de LOEY Starters Award.

De LOEY Award is een prijs voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Reinout Oerlemans, Bernhard van Oranje, Michiel Mol, Daniel Ropers en Peter Driessen, selecteerde de winnaars op basis van innovatie, passie, resultaten, voorbeeldfunctie en inzet voor de online branche.

Online ondernemerschap
Juryvoorzitter Reinout Oerlemans: "Alle genomineerden zijn ondernemers met passie, lef, ambitie en een drive voor innovatie. Het is bemoedigend te zien dat er in Nederland zoveel online ondernemerstalent is. De hoge kwaliteit van de genomineerden maakte de keuze moeilijk. De winnaar van de LOEY Award 2012 is echter unaniem gekozen, omdat Pieter al vastberaden is vanaf de start op zijn zolderkamer en een spectaculaire groei heeft doorgemaakt. Het bedrijf blijft onder zijn leiding en dat van zijn twee medeoprichters en moet uitgroeien tot een toonaangevend Europees eCommerce bedrijf. Een exit scenario speelt niet in zijn gedachten. Ultieme klantgerichtheid echter wel: 24 uur per dag en 365 dagen per jaar."

Indrukwekkende concurrentie
Genomineerd voor de LOEY Award waren: Marco Aarnink van Drukwerkdeal.nl, Lex Beins van CheapTickets.nl, Maarten Beucker Andreae van TTY, Ralph Cohen van IceMobile en Pieter Zwart van Coolblue. Voor de LOEY Starters Award waren Christiaan Henny vaneFaqt, Christian van Someren van Truus.nl en Kim van den Wijngaard van Olery de kansrijke ondernemers.

“Deze derde editie van de LOEY Awards was opnieuw een groot succes. Nederland kent talloze talentvolle online ondernemers. Met de LOEY Awards willen we deze ondernemers een platform bieden om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en elkaar te inspireren. We zijn enorm onder de indruk van onze winnaars Pieter Zwart en Christiaan Henny. Beiden hebben aangetoond innovatief te zijn, slim in te spelen op de snel ontwikkelende online markt en belangrijker nog: ze bezitten de ondernemersmentaliteit waar Nederland internationaal om bekend staat”, aldus Hubert Deitmers, een van de initiatiefnemers van de award.

Over de winnaar van de LOEY Award
Pieter Zwart is oprichter en directeur van internetonderneming Coolblue. Tijdens zijn studie verkocht hij een van de eerste MP3 spelers online. Met de lancering van de webwinkel MP3man.nl in 1999 was de oprichting van Coolblue een feit. Inmiddels heeft het bedrijf vele gespecialiseerde webshops en vier fysieke winkels in Nederland en België.

De jury over de winnaar van de LOEY Award
“Pieter Zwart heeft hoge ambities voor zijn bedrijf Coolblue en is zelfbewust en weet hoe hij zijn sterke punten optimaal in kan zetten. Klantenservice is voor Pieter geen containerbegrip maar daadwerkelijk een succesfactor. Daarnaast benut Pieter de kracht van internet: intensief gebruik van data voor het continu verbeteren van zijn bedrijf. Ofwel meten is verbeteren.”

Over de winnaar van de LOEY Starters Award
Christiaan Henny is oprichter van eFaqt. Met eFaqt studeren studenten en werknemers sneller en beter doordat ze goede studiemethoden inzetten en samen leren. Dit bespaart tijd en moeite. Gebruikers van eFaqt delen aantekeningen, samenvattingen, vragen en antwoorden.

De jury over de winnaar van de LOEY Starters Award
“Christiaan is voor ons een winnaar omdat hij succesvol laat zien wat de huidige generatie internetondernemers typeert. Hij start met het signaleren van een probleem in de samenleving, in dit geval mensen die moeite hebben met leren, en zoekt naar een oplossing die hij vervolgens verwezenlijkt met zijn passie voor ondernemerschap. Een prachtig voorbeeld van de kracht van innovatie en ondernemerschap.”

The art of entrepreneurship
Het thema van de LOEY Awards was dit jaar The art of entrepreneurship. De avond, waar de top van de Nederlandse internetondernemers bij aanwezig was, werd opgeluisterd door Marc van der Chijs, die speciaal uit China overkwam om over zijn ervaringen aldaar te vertellen. Bondscoach van de Nederlandse hockeyheren Paul van Ass benadrukte het belang van teamwork en focus en trok diverse parallellen met ondernemerschap. Hella Hueck, verslaggeefster bij RTL Nieuws, modereerde de avond.

Over de LOEY Awards
De LOEY Awards zijn een gezamenlijk initiatief van Hubert Deitmers, mede-eigenaar van venture capital maatschappij Van den Ende & Deitmers, Heleen van Oord, oprichter van DQ&A Media Group en partner bij Peak Capital en Gert-Jan Munneke, oprichter en CEO vanTraffic4U. Zij hebben de krachten gebundeld om via het uitreiken van de jaarlijkse LOEY Awards, meer aandacht te vragen voor het belang en de potentie van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie. Stichting LOEY wordt onder begeleiding van directeur Edwin Hengstmengel ondersteund door Deloitte, Lexence, Oyens & Van Eeghen, Post NL, RTL, Telegraaf Media Groep, Emerce en Topicz Creative. Kijk voor meer informatie op www.loeyawards.nl

Door: persbericht Loeya Awards

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel