Phone House op korte termijn wellicht overgenomen door Media-Saturn

Telebeeld ontving een persbericht over de samenwerking tussen Phone House en Media-Saturn. The Phone House gaat winkels exploiteren in alle Media Markten en Saturn winkels. Op termijn gaan TPH winkels wellicht ook andere elektronica verkopen via wat wordt genoemd de ‘Saturn propositie”. TPH heeft al shop-in-shop in alle Makro vestigingen.

De aangekondigde samenwerking betekent best wel wat. Immers Media Markt is de grootste simfree mobiele telefoonverkoper in Nederland.  TPH heeft tegen de 150 winkels. Het gezamenlijk inkoopvolume gaat grote consequenties hebben voor hun concurrenten. Vooral Telecombinatie gaat het nog moeilijker krijgen. Wellicht is het ook de eerste stap in een totale overname van TPH door Media-Saturn.

Hieronder het volledige persbericht.

--------------------------

Media Markt-Saturn Holding Nederland en Phone House Nederland hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst voor de lange termijn getekend. Onder de noemer ‘Connected World’ introduceren de marktleider in consumenten elektronica en de grootste onafhankelijke telecomretailer in Nederland een winkelconcept met een compleet en geïntegreerd aanbod van hardware, accessoires, verbinding, content, service en een nieuwe shopping experience. Als eerste stap worden binnenkort de telecomafdelingen in alle 45 Media Markt- en Saturn-winkels en -websites door Phone House bestuurd en ontwikkeld. Het ’Connected World’ concept van Media Markt-Saturn en Phone House wordt vanaf april 2014 uitgerold in alle Media Markt en Saturn vestigingen. Daarnaast hebben beide organisaties de intentie om een Saturn propositie te ontwikkelen in de winkels van Phone House in Nederland.

Het “Connected World” concept richt zich op consumenten die hun mobiele apparatuur optimaal willen benutten. Binnen dit winkelconcept komt die consument in aanraking met alle voordelen en mogelijkheden die er bestaan met betrekking tot hardware, accessoires die de gebruikservaring verbeteren, netwerkverbinding, content die de gebruikerservaring verrijkt plus extra services en technische ondersteuning.

In de afgelopen jaren heeft Media Markt-Saturn Holding een aantal telecompilots in haar winkels opgezet. Eén van deze pilots werd samen met Phone House uitgevoerd en bewees voor beide partijen de kracht van de combinatie. De sterke merken Media Markt en Saturn onderscheiden zich met een altijd concurrerende prijsstelling, een sterk groeiende webshop en een breed en innovatief assortiment met de nieuwste gadgets die de consument altijd kan bekijken, aanraken en uitproberen. Phone House voegt daar onder andere zijn telecomexpertise, hoogwaardige serviceverlening en technische ondersteuning aan toe. De samenwerking tussen de twee retailers biedt de consument voordeel op vele terreinen en zorgt voor een toegevoegde waarde voor beide organisaties. Naar aanleiding van dit succesvolle testproject hebben beide partijen besloten om hun samenwerking uit te breiden.

Barry van Ruiven, directeur Media Markt-Saturn Nederland: De ‘Connected World’ groeit razendsnel, waarbij het aantal ‘connected’ apparaten en mogelijkheden met de dag toeneemt. Daarom kijken we uit naar de kansen die deze samenwerking biedt. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten meer toegevoegde waarde leveren en hen betere service bieden. Het geeft ons ook de mogelijkheid om een unieke klantervaring te creëren waarin technologie en innovatie samenkomen, via zowel bestaande als nieuwe kanalen en winkels, altijd dichtbij.”

Nick Willcox, Managing Director Phone House Nederland, benadrukt de synergie tussen de twee organisaties: “De samenwerking met Media Markt-Saturn trekt veel klanten aan, heeft schaalgrootte en brengt sterke merken in deze samenwerking. Deze unieke aspecten, gecombineerd met de specifieke expertise van Phone House in het vergelijken, adviseren en verkopen van ‘connected’ apparaten zal tot een fantastische en unieke ‘Connected World’-propositie leiden voor de klant. Samen met ons hoge serviceniveau en bekroonde technische ondersteuning zal deze samenwerking een toonaangevende positie innemen in de markt voor consumentenelektronica.”

Media Markt-Saturn kiest voor een duidelijker onderscheid tussen haar twee winkelformules in Nederland. Media Markt blijft zich richten op megastores, een lage prijsstelling en een hoogwaardig assortiment, terwijl Saturn zichzelf zal onderscheiden door een zeer hoog serviceniveau met intentie deze propositie uit te breiden in de Phone House-winkels.

De veranderingen binnen de bestaande telecomafdelingen van Media Markt-Saturn zullen zijn afgerond in het derde kwartaal van 2014. Voor de vervolgstap is een intentieverklaring getekend.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel