Pas op voor nep-sites van BCC

Thuiswinkel.org maakt melding dat de site Dealsbijbcc.com onterecht de KvK-gegevens van BCC gebruikt en ook hun waarborg logo. De site ziet er bijzonder professioneel uit en Telebeeld kan zich voorstellen dat consumenten hier in trappen. Wel moet worden opgemerkt dat de prijzen op de site wel erg laag zijn en eigenlijk niet kunnen.

Wat zegt Thuiswinkel zelf over de site?

Dealsbijbcc.com gebruikt het Thuiswinkel Waarborg logo en certificaat, de naam en de gegevens van BCC onterecht

Dealsbijbcc.com gebruikt onterecht de KvK-gegevens van ons lid BCC. Dealsbijbcc.com is géén lid van Thuiswinkel.org. Hierover zoeken wij op dit moment contact met deze webwinkel.

Hoe kunt u malafide webwinkels herkennen?

U kunt op twee manieren eenvoudig controleren of een webwinkel werkelijk is aangesloten bij Thuiswinkel.org: 

  1. Zoek de webwinkel op in onze ledenlijst
  2. Klik op het Thuiswinkel Waarborg-logo dat op de webwinkel wordt getoond. Dit logo moet leiden naar de officiële Thuiswinkel Waarborg certificaatpagina. 

Let op: ook de certificaatpagina's worden door deze malafide partij nagemaakt. Een officiële certificaatpagina is te herkennen aan de url, oftewel het webadres dat in uw browservenster verschijnt: 

  • Het webadres moet beginnen met 'https://www.thuiswinkel.org'. 
  • Er moet een slotje worden getoond met de naam 'Thuiswinkel.org'. 

Het eerste voorbeeld is het adres van een geldig certificaat. Het tweede voorbeeld is van een nagemaakt certificaat:

Wat te doen bij misbruik van het Thuiswinkel Waarborg

U kunt ons helpen door zelf alert te zijn op mogelijke misbruikers. Heeft u een webwinkel gezien met het Thuiswinkel Waarborg-logo en/of -certificaat, en staat de webwinkel niet in de ledenlijst vermeld, dan gebruikt de webwinkel het Thuiswinkel Waarborg onterecht.  Laat het ons weten via deze link.

Klik je op het Thuiswinkel Waarborg logo dan wordt je doorverwezen naar de volgende URL: http://thuiswinkel.org.nl.certificering.veilig.betrouwbaar.nederland.dealsbijbcc.com/certificaat.htm. Lijkt op thuiswinkel.org maar is het net niet. Daarnaast wordt er geen 'slotje' linksboven getoond. 

Kijk je op de WHOIS van deze site, dan zie je dat de URL gehost wordt in Amerika bij Namecheaphosting.com. 

De echte site van BCC staat gewoon in Nederland

Het blijft oppassen geblazen. Maar zijn de prijzen te mooi om waar te zijn, dan is dat in bijna 100% van de gevallen ook zo.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel