Ook Ingram Micro gaat mobiele telefoons recyclen

Het zat er al aan te komen. Vandaag is bekend geworden dat Ingram Micro mobiele telefoons gaat recyclen. Zij komen met een uitgebreid 'trade in en buyback'-programma voor hun resellers. Voorlopig alleen nog in Engeland. Maar wellicht op korte termijn ook in de rest van Europa. Waarschijnlijk eerst in Duitsland en dan snel daarna in Frankrijk en Nederland.

Nog maar enkele weken geleden kocht Ingram Micro in Engeland de recycler Canai. Zonder twijfel gaat Ingram hun systemen en expertise gebruiken bij de uitrol. In Duitsland is Dat repair onlangs overgenomen. Dit bedrijf is prima in staat toestellen te graden en waar nodig te refurbishen. Hoog op de agenda van Ingram staat het volledig leegmaken van de toestellen. Dit is vaak bij anderen een zwak punt.

Of Ingram zelf de toestellen weer gaat inzetten is niet bekend. Wellicht worden ze gebruikt bij hun nieuwe mobiele telefoonverzekeringen: een project waar het bedrijf vorige week is ingestapt. Een ander deel wordt wellicht als refurbs aan hun resellers verkocht en de scrap gaat naar opkopers.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel