Noodsprong van RIM

De Ottawa Citizen, een Canadese krant, plaatste gisteren een interessant bericht. In Ottowa, de hoofdstad van Canada, is een belangrijk ontwikkelcentrum van RIM gevestigd. In deze R&D vestiging wordt RIM’s nieuwe operating system ontwikkeld. Het is nu alle zeilen bij zetten om BB10 op tijd klaar te hebben.  In het laatste kwartaal van dit jaar moet BB10 voor de nieuwe PlayBook af zijn en in het eerste kwartaal voor smartphones.

Met onmiddellijke ingang zijn vakanties ingeperkt en wordt iedereen geacht 6 dagen per week te werken. Het lijkt erop dat RIM’s werknemers weinig keus hebben. Na het dramatische verlies dat vorige week is aangekondigd werd ook meteen gezegd dat 30% van RIM’s werknemers worden ontslagen. Hoewel het voor de hand ligt dat er van de ruim 2.000 werkplekken, die gaan verdwijnen, er weinig ontslagen zullen vallen op de R&D afdelingen, zullen RIM's werknemers toch wat voorzicht zijn geworden.

Hart van deze afdeling is het recent overgenomen bedrijf QNX. Zij zijn eigenlijk de uitvinders van BB10. Of zij nog steeds zo blij zijn met de overname door RIM valt te bezien. Voorlopig is het aanpoten voor hen.

Door: de redactie


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel