Nieuwe Belgische telecomretailer YourCall ook in Nederland actief?

Een nieuwe Telecomretailer is in België geboren: Your Call. Belgacom nam begin 2012 de winkels van The Phone House over, maar moest op last van de Belgische mededingingsautoriteiten een groot aantal winkels afstoten. Belgacom en TPH zouden anders samen een te grote speler op de Belgische markt worden.

In totaal heeft YourCall 25 winkels en 32 shop-in-shops, onder andere bij Carrefour, overgenomen. Oud Phone House medewerkers, onder andere de in Nederland zeer bekende George Steur en Marc-Derek Schönberger zitten achter deze overname. De voormalige directeur van TPH België  Michel Goies is aangesteld als CEO.

De winkels zijn verspreid over heel België en lijken eerlijk te zijn verdeeld tussen het Franse en Nederlandstalige gedeelte. TPH was vroeger traditioneel sterken in Wallonië.

Alle werknemers zijn overgegaan naar de nieuwe retailer. De Belgische markt wordt nog meer dan de Nederlandse markt gedomineerd door de netwerk operators. Na het verdwijnen van TPH was er geen onafhankelijke grote retailer meer over. YourCall doorbreekt dit nu door abonnementen van alle providers aan te bieden.

YourCall is een interessante ontwikkeling ook wellicht voor Nederland. Het is verfrissend dat er weer nieuwe grootschalige Retail initiatieven worden genomen. Stiekem hopen wij dat YourCall de Nederlandse grens oversteekt en ook in ons land een frisse wind door telecomland laat waaien. Immers de Nederlandse markt zit vastgeroest en heeft sterk behoefte aan nieuw bloed.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel