Nieuw: nu wekelijks bij Telebeeld de Nederlandse top 10 van ingekochte toestellen

Iedere week kwam Telebeeld met de top 10 van toestellen die in Engeland gerecycled waren. Vanaf deze week gaan wij wekelijks de Nederlandse top 10 van ingekochte toestellen publiceren. De gegevens zijn afkomstig van de Nederlandse recycle-website Techreturns.nl. Zij zijn een van de grootste recyclers in ons land. Wat zeggen zij hier zelf over?

‘Ons doel is de wereld vrij te maken van elektronisch afval. Wij zorgen ervoor dat elektronisch afval wordt verminderd: door de elektronica - zoals mobiele telefoons en tablets - te hergebruiken en pas als het écht niet meer te gebruiken is, slim te recyclen. Hoe doen we dat? Door jou te betalen voor je oude elektronica! Wij bieden consumenten en bedrijven een goede waarde voor gebruikte telefoons en tablets die men niet meer nodig heeft. Onze aanpak is de meest duurzame en veilige in de markt, maar vooral ook de makkelijkste.’

In tegenstelling tot Engeland wordt in ons land de top 10 aangevoerd door Samsung. Wel wordt ook bij ons de top 10 gedomineerd door Apple.  

Opmerkelijk is dat zowel Sony als Nokia met een toestel vertegenwoordigd zijn. En waar is BlackBerry? Of is die hausse ook in de recycle-wereld over?

Door: de redactie 

Er zijn 1 reacties op dit bericht:
Mooi initiatief, maar wat is de toegevoegde waarde van een zogenaamde Nederlandse top 10, als de gegevens van nog grotere recyclingbedrijven in Nederland en cijfers van ketens die hun eigen inruilprogramma hebben niet wordt meegenomen? Dan is het lijstje nietszeggend en lijkt het meer op een advertentie van een recycling bedrijf op deze wijze. Paul Zwiers  |  12:56  |  11-02-2014
Reageren op dit artikel