Newsflash

De bekende Nederlandse researcher Telecompaper maakt de smartphone-penetratiecijfers over het derde kwartaal bekend. 72% van de Nederlanders heeft nu zo'n slimme telefoon. 12 maanden geleden was dit nog 56%. Samsung is en blijft marktleider en heeft nu 47% van de markt in handen. Zelfs op de feature-telefoonmarkt is Samsung nu Nokia voorbij gestreefd. MediaMarkt is nu voor het vijfde kwartaal op rij de grootste smartphoneretailer. Het onderzoek is uitgevoerd on 22.000 consumenten.

Volgens de zakenkrant the Wall Street Journal heeft het Finse Nokia in het derde kwartaal bijna acht miljoen telefoons verkocht. 12 maanden geleden waren dit er nog 2,9 miljoen en in het vorige kwartaal 7,4 miljoen. Al met al een forse stijging. Nokia is back, maar wordt wel overgenomen door Microsoft.

Microsoft werkt nog steeds aan een oplossing voor de problemen die sommige gebruikers heeft tijdens het updaten van hun Surface RT tablet naar de nieuwe Windows 8.1 RT-versie. Het lijkt dat er tijdelijk een oplossing komt door de update uit te voeren via een 'bootable' versie die je installeert op een USB stick.

Eindelijk is het zover. BlackBerry gaat verder met de uitrol van BBM (pingen) voor iOS en Android en wel vanaf nu. Vorige maand nog moest lancering overhaast worden stopgezet omdat de servers het verkeer niet aankonden. Daarom gebruikt BlackBerry nu een reserveringssysteem. Het is nu nog onbekend hoe lang de wachttijd gaat worden. Volgens BlackBerry hadden bij de vorige poging 1 miljoen Android-gebruikers BBM in de eerste zeven uur van beschikbaarheid al geïnstalleerd. En dat konden hun servers niet aan.

Telebeeld bracht enkele maanden geleden al het nieuws dat China Telecom de Europese markt ging bestormen. Het heeft toch nog even geduurd maar vandaag begint in Frankrijk een MVNO, op het netwerk van Orange, speciaal gericht op Chinezen in Frankrijk. Volgens China Telecom Europe worden de kosten met 80% teruggebracht. Zo krijg je een ‘ lokaal’ Chinees nummer oftewel je kan vanuit China op lokaal tarief gebeld worden. En dat scheelt inderdaad heel veel geld.

Gaat Apple nu Microsoft kopiëren? Er gaan verhalen dat Apple een surface-kloon toetsenbord gaat introduceren voor de iPad. Dit toetsenbord wordt net zoals hun smartcover naadloos geïntegreerd met de iPad. En alleen voor de normale iPad zeker niet voor de iPad mini. Morgen gaat Apple nieuwe producten aankondigen. Wij zijn benieuwd of dit toetsenbord daar ook bijzit.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel