Newsflash

Doro, de Zweedse seniorentelefoonfabrikant, heeft de derde kwartaalcijfers bekend gemaakt. Het aantal orders steeg met 51%. De omzet kwam uit op € 31,6 miljoen en dat is een stijging van 33% in vergelijking met 12 maanden geleden. De netto winst daalde significant van € 2,91 miljoen een jaar geleden naar € 1,7 miljoen in het derde kwartaal. Doro wordt in Nederland gedistribueerd door het onbekende Eurodistribution Nederland en de telefoons zijn onder andere te koop bij Bol.com en Telecombinatie.

Er is onderzoek gedaan naar welke telefoon gebruikt door nieuwe Apple iPhone-gebruikers in Amerika door het onderzoeksbureau CIRP. Wat bleek in bijna 64% van de gevallen was de vorige telefoon ook een iPhone. In vergelijking met een jaar geleden is wel een groter aantal Android gebruikers overgestapt op een iPhone. Dit aantal steeg van 16% naar ruim 20% dit jaar.

De pionier op het gebied van mobiel betalen in Nederland, de RABO bank, gaat het zogenaamde contactloos betalen met een mobiele telefoon uitgerust met een NFC-chip in heel Nederland uitrollen. Klanten kunnen de mobiele betaalkaart online aanvragen en krijgen deze direct veilig afgeleverd op de smartphone naar keuze. Hiermee verandert je telefoon in een soort mobiele portemonnee. De pilot die op dit moment nog in Leiden loopt is dus een succes.

Slechte beurt van Huawei. Volgens de Nederlandse site Tweakers heeft Huawei gegevens van klanten, waaronder naam, adres en bankgegevens, per ongeluk online laten staan en kon iedereen bij deze data. Inmiddels is het lek gedicht en heeft Huawei haar excuus aangeboden.

Het Chinese merk Xiaomi heeft haar oude record verbroken. Van hun nieuwe MI3 zijn er een drie minuten tijd ruim 220.000 online verkocht. Het oude record van de MI2 was 110.000 in een paar minuten. Ook niet slecht.

BlackBerry komt met haar tweede Porsche telefoon. Was daar eerst in 2011 de P9981 nu komt het bedrijf met de P9982, een geüpgradede Z10. Nu maar hopen dat dit toestel een groter succes wordt dan de Z10 zelf.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel